Teljes körű földmérési szolgáltatás

Rendelkezünk a szükséges szakmai képzettséggel, jogosultsággal és engedéllyel

Ingatlan-rendezés

Földhivatali ingatlan-nyilvántartáshoz kapcsolódó földmérési munkavégzés. Épületfeltüntetés, telekalakítás, telekhatár megjelölés, stb.

Geodéziai tervezés

Építmények tervezésével és építésével kapcsolatos geodéziai munkavégzés. Tervezési alaptérkép, épület kitűzés, közmű bemérés, stb.

Szakértés

Magánmegbízásra vagy hatósági kirendelésre elősegítjük a problémás földmérési ügyek megoldását szakértői vélemény készítésével.

Miben tudunk segíteni?

18 szolgáltatás, több ezer teljesített megbízás

1. TELEKHATÁR MEGJELÖLÉS

Telekhatár megjelölésekor a legkorszerűbb földmérési technológia alkalmazásával a helyszínen megjelölésre kerül a jogi telekhatár a szakmai szabályzatok alapján.

2. TELEK ALAKÍTÁS

Telekalakításkor a földrészletek alakja, és mérete megváltoztatásra kerül. Például megosztás során egy telekből két különálló építési telek kerül kialakításra.

3. ÉPÜLET FELTÜNTETÉS

Az épület feltüntetés elsődleges célja az, hogy a valóságban meglévő épület bekerüljön a földhivatali ingatlan-nyilvántartásba, és szerepeljen a tulajdoni lapon, alaptérképen.

4. SZAKÉRTÉS

A bonyolultabb, akár peres eljárásban folyó ügyekben is, magánmegbízásra, vagy hatósági kirendelésre elősegítjük a problémás földmérési ügyek megoldását.

5. ÉPÜLET TÖRLÉS

Az épület törlés elsődleges célja az, hogy a valóságban már nem létező épület kikerüljön a földhivatali ingatlan-nyilvántartásból, és ne szerepeljen a tulajdoni lapon, alaptérképen.

6. TELEKHATÁR ELLENŐRZÉS

Telekhatár ellenőrzéskor a legkorszerűbb földmérési technológia alkalmazásával felmérjük a meglévő kerítést, és összehasonlítjuk a jogi telekhatárral.

7. HASZNÁLATI MEGOSZTÁS

Egy telek használati megosztása a tulajdonosok elkülönülő területhasználatának megállapítására és kimutatására irányuló földmérési tevékenység.

8. TELKI SZOLGALMI JOG

Ha egy telek tulajdonosa használja a szomszédos, jellemzően idegen tulajdonú telek meghatározott területű részét például átjárásra, vagy közmű vezetésre, akkor...

9. MŰVELÉSI ÁG VÁLTOZÁS

A művelési ág változás célja az, hogy a termőföld tényleges használata (pl. szőlő, szántó, rét, stb.) összhangban legyen a Földhivatali ingatlan-nyilvántartással.

10. TERVEZÉSI ALAPTÉRKÉP

Új épület megtervezéséhez szükséges a tervezési alaptérkép, ami többek között tartalmazza a jogi és a helyszíni állapotot, tereptárgyakat, magassági viszonyokat.

11. ÉPÜLET KITŰZÉS

Építkezés előtt, a földmunka megkezdésekor geodéziai műszerrel cm, vagy mm pontosan (igény szerint) megjelölésre kerül az épület helye az engedélyezési terv alapján.

12. KÖZMŰ FELMÉRÉS

Célja az, hogy a megvalósult közművezeték helyzete vízszintes, és magassági értelemben archiválásra kerüljön, és a hatósági átvételéhez szükséges szakági helyszínrajz elkészüljön.

13. FÖLDHIVATALI HIBA JAVÍTÁS

A szakmai szabályzatban meghatározott esetekben, ún. felmérési, térképezési, vagy területszámítási hiba terhelheti az ingatlan-nyilvántartást (tulajdoni lap, térkép)...

14. BELTERÜLETBE VONÁS

A belterületbe vonás fő célja az, hogy a külterületi telek a mezőgazdasági művelés alól kivonásra kerüljön, és beépíthető területként funkcionáljon a későbbiekben.

15. FÖLDHASZNÁLATI JOG

A más tulajdonában (is) lévő telken történő építkezéskor a földterület használatára alapítható, a telek tulajdonosa és az épület tulajdonosa között.

16. TÁRSASHÁZ ALAPÍTÁS

A társasház alapítás elsődleges célja az ingatlanon belüli használati és birtoklási viszonyok meghatározása, és a társasházi szervezet szabályozása.

17. KISAJÁTÍTÁS

A szolgáltatás bevezetése megtörtént. Az első nagyobb projektet sikeresen teljesítettük, de jelenleg csak meglévő ügyfeleinknek érhető el a közcélú területigénybevétel.

18. TEMETŐKATASZTER

A szolgáltatás bevezetése megtörtént. Az első nagyobb projektet sikeresen teljesítettük, de jelenleg csak meglévő ügyfeleinknek érhető el a "végső tisztelet térképe".

Ügyfélközpontú földmérés

A legmodernebb földmérési technológia alkalmazásával

FÖLDMÉRŐ IRODA

Nyugat-Balaton körzet

ÜGYINTÉZÉS

Földmérési és térképészeti munkarészek készítéséhez komplett földhivatali ügyintézést és adminisztrációt vállalunk.

AKTÍV ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Munkaidőben végig elérhetők vagyunk. Kérdés esetén egyből segítünk személyesen az irodában, telefonon, vagy e-mailben.

MINŐSÉG GARANCIA

Örök élet garanciát vállalunk az elkészített munkarészeinkre, hogy megfelelnek a vonatkozó szakmai és etikai normáknak.