Földmérés árak

Tudomásom szerint kevés földmérő dolgozik egység árral, ugyanis nincs két teljesen egyforma földmérési feladat. A földmérők többsége a feladat pontos ismeretében határozza meg a vállalási árat. A földmérő, mint munkavégző vállalkozó nemcsak terméket állít elő (földmérési munkarészek), és szolgáltatást nyújt (tájékoztatás, ügyintézés, érdekképviselet), hanem az elvégzett munkája után felelősséget is vállal. A földmérésben (mint más területen is) a minőségi terméknek, a hatékony szolgáltatásnak és a felelősségvállalásnak ára van.

A földmérő alkotása gazdasági tevékenységnek minősül, ezért munkája után számlaadási kötelezettsége is van, azaz munkadíját adó terheli.

A földmérő saját üzletpolitikája alapján dönti el, hogy mennyiért dolgozik, viszont vannak iránymutatók a díjazásra:

  • Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai szakmai tagozatának ajánlása alapján a földmérési munkadíj háromféleképpen határozható meg: beruházási költség alapján, természetes mértékegységek alapján, és időráfordítás alapján.

Lásd: http://mmk-ggt.hu/

  • Magyar Mérnöki Kamara iránymutatása a tervező földmérő díjazásra:

Lásd: https://www.mmk.hu/

Legalacsonyabb ár*

A díjszabásban ajánlott díjak 67%-ánál alacsonyabb díjak azzal a veszéllyel járnak, hogy azért a földmérő már nem tud megfelelő minőséget szolgáltatni, nem tudja a szakmai szabályzatoknak, jogszabályoknak, és etikai normáknak megfelelően határidőben teljesíteni a munkát.

(* forrás: Mérnöki díjazás – Magyar Mérnöki Kamara)

A Geomol Földmérő Iroda a munka megkezdése előtt ingyenes árajánlatot ad, ami kérhető személyesen az irodában, vagy e-mailben. A fix munkadíjunk időráfordítás alapján kerül meghatározásra a Mérnöki Kamara által ajánlott díj szerint. Tovább: árajánlat kérés

Oldal ajánló: földmérés menete

Szerző:
Molnár Szilárd József
földmérő szakértő